Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

mindenkori bűnesetek

2012. július 28. 13:35 - J. R.

Pipás Pista titka

image010.jpgÉlt egyszer egy férfi Szegedtől nem messze fekvő átokházi tanyavilágban, a ’20-as években. Ez a munkásember meghalt nagyszülei tanyáján élt, s megörökölt birtokán dolgozott, mint egy igásló. Híres volt nagyerejéről, bárkit le tudott inni, káromkodott, köpködött és móresre tanította azokat, akik nem ismerték a jó modort, s nem véletlenül nevezték pipásnak sem. Hívták, ha valaki nem adta meg tartozását, de hívták akkor is, mikor az iszákos férj nem bírt magával és verte asszonyát, gyerekeit. Pista láttán a legelvetemültebb gazember, vagy csaló is meghunyászkodott.

Ám volt egyszer, hogy Pipást különös cselekedetre kérték férjüktől szenvedő és gyerekeiket féltő asszonyok, akik el akarták tüntetni az életükből zsarnok, erőszakos urukat.

A kocsmában kereste fel Pampuskáné, aki sógornője, Dobákné iszákos, mihaszna férjét szerette volna el tenni láb alól. De nem csak megmenteni szerette volna ily mód az asszonyt, hanem több ezer pengő örökség is vonzotta a két nőt a gyilkosság kitervelésére. Ezért szóltak hát Pipás Pistának, aki néhány meszely pálinka után és százezer pengő fizetség ellenében elvállalta a sötét feladatot.

Dobákékhoz este érkezett, ahol a kutya, érezve a rossz szándékot, rátámadt Pipásra, aki mérgezett ételt adott neki, így az első halottat már jegyezhette is.

Bent az asszonyok már várták a férfit, aki az üszőborjút kívánta megnézni. Néhány kancsó bor és pálinka után kimentek az öreg Dobák az istállóba, hogy szemügyre vehessék a borjút. Ekkor kapta el Pipás a férfit, s Horváth Bende segítségével felhúzta a mestergerendára, s az odafent megfulladt. Több forrás azt írja, hogy a házban történt az eset, de a lényeg a gyilkosság, ami után Pipás, Dobákné, annak sógornője és segítőjük hajnalig dorbézoltak a házban. A halálesetet az asszony öngyilkosságként jelentette be, s férjét eltemették. A rendőrök nem is nagyon törődtek azzal, hogy esetleg gyilkosság áldozata is lehetett az Dobák Antal, hiszen az országban és főleg a délvidéken megszaporodtak az öngyilkosságok, amit az éhezésnek, valamint a nehéz körülményeknek tudtak be.

A bűntény 1922. március 22-én történt. Majd egy évtizedig nyugodtan élt tovább Pipás Pista és az urától megmenekült asszony.

Ám 1932-ben egy névtelen bejelentés alapján kiásták a megölt férfi tetemét, és még egy másikét, az 1919-ben szintén öngyilkos Börcsök Istvánét. Megállapították, hogy gyilkosság áldozata lett a két férfi, majd a rejtélyes halálesetek után is érdeklődött a rendőrség. Dobák Antallal végző kötelet megtalálták, majd a bejelentés alapján összevetették Pipás Pista tanyáján lévő kötelekkel. Kiderült, hogy mind kettő egy kéz munkája.

A férfit letartóztatták, majd a szegedi csillagbörtönbe vitték, ahol már híre megelőzte és tisztelettel fogadták rabtársai.

Aztán napokkal később rájöttek, hogy Pipás csak-csak nem akar levetkőzni előttük, sőt még fürdeni sem volt hajlandó, ami miatt egyre büdösebb lette, s lassan olyannyira elviselhetetlen lett a szaga a férfinek, hogy erőszakkal kellett az őröknek megfürdetniük.

tumblr_lkemx7TLZF1qdq3kdo1_500.jpgA rendőrök nagy meglepetésére Pipás Pista titka derült fényre, ugyanis a férfi igazából nő volt. A tárgyaláson Gömöry Andor elnök, és a vádat képviselő Szarvas János ügyésznek leesett az álla mikor Pipás női ruhában jelent meg előttük. Ezután körülményeknek megfelelően újra kezdték a - immáron – nő kihallgatását.

A vallomásból kiderült, hogy Rieger Pálnénak hívják, leánykori neve Fődi Viktória, aki a háborúban meghalt férje ruháiban járta az Átokházának nevezett tanyasort.

Lány korában egy gazdánál volt cseléd, s a gazda sokszor lerészegedett, amikor nem volt otthon a felesége és ilyenkor a cselédlányon töltötte ki dühét, akit rendszeresen megerőszakolt. Ekkor fogadta meg a lány – aki elmenekülni sem tudott, hiszen akkor oly nehezen éltek, hogy nem hagyhatta ott a munkahelyét, valamint a cselédtörvények sem voltak éppen kedvezőek ránézve -, hogy bosszút áll minden férfin. Egy lánya is született ettől a gazdától, aki még férjhez is adta egy Rieger Pál nevű emberhez, hogy ne derüljön ki szörnyű erőszakossága felesége és a világ előtt.

Gyermekét árvaházba adta, a háborúban elesett férje ruháit öltötte magára, elkezdett pipázni, hogy még férfiasabbnak látszódjék, levágta haját, kalapot húzott és gazdálkodni kezdett megörökölt földjein.

Fődi Viktória mindent elmesélt, de nem mutatott bűntudatot, és azt is beismerte, hogy a megölt férfiak feleségeivel néha szerelmi viszonyt is folytatott, de miután az asszonyok találtak maguknak férfiakat, ezek a viszonyok megszűntek.

Özvegy Rieger Pálnét akasztófára ítélték, megbízóit sokéves börtönre ítélték.

Több forrásból úgy tudni, hogy Pipás, a tanyavilág hóhéra kegyelmet kapott, így börtönben tölthette utolsó éveit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buntenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr734683498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
mindenkori bűnesetek
süti beállítások módosítása