Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

mindenkori bűnesetek

2012. augusztus 05. 13:58 - J. R.

A guyanai tömegmészárlás

800px-Guyana_in_its_region.svg.pngLeginkább Amerikában van nagy mennyiségű írásos dokumentum a dél-amerikai őserdőben, egy guyanai kommunában elkövetett tömegmészárlásról, amelyet szeretnék bemutatni.

Eddig is tudtuk, hogy a különböző szekták milyen hatással lehetnek az emberekre, s utóbbiak igen kiszolgáltatottak lehetnek egy-egy szektavezető kényének-kedvének, s ez esetben is erről volt szó.

lead_370.jpg1978. novemberében James ("Jim") Warren Jones tiszteletes és az ő általa vezetett People's Temple, vagyis a Nép Temploma nevezetű egyháznak mondott tömörülés, s segélyszolgálat közel 920 tagja vesztette életét a guyanai őserdőben. 
S ezzel szinte egy időben  egy 5 fős, politikusokból és újságírókból álló küldöttséget végeztek ki ismeretlen fegyveresek a nem messze lévő repülőtéren.
Szerencsére voltak túlélők, akik beszámolhattak a történésekről, bár a tömegmészárlás helyszínén nem maradt senki, aki elmondhatta volna, hogyan halt meg ennyi ember, ezért a hatóságok csak sejthetik, hogyan és miért lelte ennyi ember a halálát.

A szekta az '50-es években alakult meg, amely kezdetben az esélyegyenlőséget hirdette, és leginkább azoknak a feketéknek szerzett állás, szállást és némi élelmet, akik saját erőből képtelenek lettek volna bent maradni a társadalom vérkeringésében.
Ezért a Nép Temploma és vele együtt természetesen annak az alig 30 éves vezetője, Jim - akit jóságáról ismertek követői -, nagyon szimpatikus lett a rászorulók szemében és többen is csatlakoztak az egyházhoz.

Viszont nem telt bele néhány év, és előbújtak Jimből a rossz tulajdonságai is. Megcsalta a feleségét, kábítószereket kezdett el fogyasztani, egyre erőszakosabb és agresszívabb lett, sőt rálőtt barátjára, csak mert nem egyezett véleményük és furcsa dolgokat is jósolt a jövőről, így egy "nukleáris holokausztot" is előrelátott, ami elől szerette volna megmenteni a már körülbelül 1200 tagra duzzadt szektáját.

Először Kaliforniában próbálkozott létrehozni egy úgynevezett kommunát, majd Hawaiiban és Brazíliában is szerencsét próbált, végül a Brit-Guyana néven ismert országban telepedett le az őserdőben.
Egy "Jonestown"-nak elnevezett várost alapított, ahol együtt élt híveivel, akik mindenüket odaadták a "szent cél" érdekében, sőt a nyugdíjjogosultságukat is átruházták az egyházra, így aki ki akart lépni, s a társadalomba újra be kívánt illeszkedni, egész egyszerűen nincstelen, sok esetben hajléktalanná vált, hisz a legtöbb tag, mielőtt belépett volna a Nép Templomába, nincstelen, munkanélküli és számos esetben drogfüggő is volt. Tehát nem kecsegtetett túl jóval a kilépés.
Inkább elviselték vezetőjük kiszámíthatatlan, néha durva, agresszív viselkedését, mintsem újból a társadalom peremére kerüljenek.

Persze voltak, akik meg tudtak szökni, bár nagyon nehezen, hiszen Jonestownban fegyveres őrök ügyeltek a vasszigorra, s arra, hogy senki ne tudjon elmenekülni a kommunából.
Ők számoltak be a Nép Templomának igazi arcáról egy politikusnak, Leo J. Ryannek, aki mélyebben beleásta magát a témába, majd az amerikai kongresszusban is felszólalt a föltételezett emberi jogokat semmibe vevő gyülekezet mindennapi életének kivizsgálása érdekében.
Ezenkívül még azt is megtudta a képviselő, hogy Jonestownban a lelki terror mellett, fizikailag is bántalmazzák a tagokat, néha a szülőknek végig kell nézni, ahogyan gyereküket, akár egy apró csínytevésért is brutálisan megverték.

Ezért a Fehér Ház engedélyt adott az ügy kivizsgálására, s a fentebb már említett küldöttséget küldte, Leo J. Ryannal az élén, hogy találkozzon a kommuna vezetőjével, s megvizsgálja az ott élők életkörülményeit.
A fentiekből már kiderült, hogy e küldöttség tagjai vesztik életüket a guyanai reptéren, mikor helikopterükbe próbálnak beszállni.

A régebbi, megszökött szektatagok már megemlítették a hatóságoknak, hogy a Nép Temploma tagjai csoportos öngyilkosságot akarnak végrehajtani, s egy vörös színű folyadékot is inniuk kellett, amiről tudták, hogy egyszer mérget fog tartalmazni.

jones2.jpgA rendőrség ezért fel is kereste Jonestownt, ahol tucatjával találták meg a ciánt tartalmazó ínjekcióstűket, az említett vörös folyadékból is fellelhető volt néhány adag, de a legborzalmasabb az volt, hogy százával feküdtek a területen a halottak.
A híradások először 408 áldozatról számoltak be, majd ezt helyesbítették és a holtak száma 913-ra változott.

A megvizsgált tetemekről kiderült, hogy nagyrészt öngyilkosok lettek, de volt néhány, amelyek olyan testrészrészén találtak tűszúrásokat, ahol magukat képtelenek lettek volna megbökni, s ezen kívül még találtak néhány tagot, akikkel fegyver végzett, de néhányuk testében számszeríjból származó nyílvesszők is voltak, s így Jimben, a vezetőben is ez utóbbit találták.

A teljes létszám hozzávetőlegesen 1200 volt, de körülbelül százan nem lettek meg az eltűntek közül. Ez arra utalhat, hogy többen végezhették el azokon a kivégzést, akik meggondolták magukat, s nem akartak meghalni. A gyilkosok talán még ma is köztünk élnek, és nem érte őket utol az igazságszolgáltatás.
Ezt bizonyítja talán az is, hogy nem sokkal a tömegmészárlás után történt néhány furcsa haláleset, amelyek áldozatai mind-mind valamilyen módon kapcsolatban álltak a Nép Temploma szektával.

Manapság is nagyon veszélyes ilyen "egyházakhoz" belépni, hiszen leginkább a nincstelenek, s kilátástalanok szeretnének reményekkel élni a reménytelenségben, de néha nagyon ráfáznak, ha hasonló gyülekezetekkel paktálnak le.

képek: Mindennap!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buntenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr824696585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
mindenkori bűnesetek
süti beállítások módosítása