Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

mindenkori bűnesetek

2012. augusztus 30. 10:30 - Zvezda

A lány, aki kegyelmet kapott

simek.gif Ez a cikk egy nem hétköznapi esetről szól, nem hétköznapi főszereplővel. Simek Kitti még csak 14 éves volt, amikor gyilkolt. De vajon tényleg gyilkos-e ő, vagy inkább áldozat? Az eset nagy sajtóvisszhangot váltott ki, mert előtérbe helyezett egy súlyos problémát, amire nincs, nem létezik egyöntetű megoldási javaslat: hogyan kezelendő a házon belüli, otthoni erőszak, és hová, kihez lehet fordulni. A Tótújfaluból származó 14 éves lánynak ennél "hatásosabb", végzetesebb megoldás jutott eszébe. 

A későbbi tanúvallomásokból úgy tudni, hogy a lány mostohaapja már tíz éve erőszakoskodott anyjával, verte, a lányt pedig korai kamaszkorának elérése idején szexuálisan zaklatta. Ezt sem bizonyíthatóan cáfoló, sem teljes bizonyossággal megerősíthető tények nem láttak napvilágot. Mégis, az otthon felgyülemlett gondok, a lelki és testi terrorizálás hatására Simek Kitti 2002. augusztus 30.-án, azaz tíz éve éjjel hozzájutott apja fegyveréhez, és álmában  agyonlőtte a férfit. 
Az ügy külön érdekessége, hogy Kitti mindezek után megpróbálta a hasonló korú tinédzserek életét élni, bulizni ment, iskolába járt. Letartóztatása után a bírósági eljárás szakaszában festett hajjal jelent meg. A tárgyalás alatt teherbe is esett, és úgy döntött, megtartja kisbabáját. simek2.jpg
első fokon a Somogy Megyei Ítélőtábla tárgyalta az ügyet, és Kittit egy év nyolc hónap fiatal korúak börtönében letöltendő büntetésre ítélték. A másodfokú tárgyalás végső ítéletében rengeteg körülmény szólt a lány ellen, ezek közül a legjelentősebbek, hogy Kitti kivégzésszerűen követte el a gyilkosságot, és különösen veszélyes eszközt használt. Az előre megfontoltság szintén súlyosbított a helyzeten. A Pécsi Ítélőtábla végül 2 év 2 hónapra módosította az ítéletet. A börtönbe vonulás előtt azonban nem várt fordulat történt az ügyben: megszületett Kitti kislánya, Lívia, és Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök kegyelmet adott a lánynak. A közleményben így fogalmaztak: "Simek Kitti ügyében a jogerős bírósági ítélet meghozatalát követően nyomatékos súlyú, új körülmények álltak elő, és a bíróság által már ismert és értékelt személyi és családi körülményekben is változások következtek be. Ezeket mérlegelve az igazságügy-miniszter arra tett javaslatot a köztársasági elnök részére, hogy az elítélt szabadságvesztés büntetésének végrehajtását kegyelemből határozott tartamú próbaidőre függessze fel. A köztársasági elnök ez alapján hozta meg határozatát". Kitti azóta több, apró üggyel került az újságok címoldalára, ezek között az élettársával való kisebb verekedések is előfordulnak, valamit egy kellemetlen körülmény: kislánya törvényes felügyeletét bírósági eljárás során a gyermek apja kapta.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buntenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr734716589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
mindenkori bűnesetek
süti beállítások módosítása